Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kukátko 2014

Alvarezův deník 12. část (15.8.)

Dnes jsme se vzbudili všichni s myšlenkou, že je to náš poslední celý den na táboře. S touto atmosférou se provázel celý den. Dopoledne byl plněn poslední úkol, který byl vrcholem tábora. Cílem bylo chytit Alvarezův klíč, který by vedl k jeho záchraně z kobky, kde čekal na popravu. Bohužel tento úkol nesplnil ani jeden tým, ale nic strašného se nestalo. Děti i tak získaly odměnu a poklad za celý tábor J . Poté všichni zamířili do svých komnat a šli uklízet a pomalu balit.

Odpoledne po obědě bohužel začalo pršet a nezbývalo nám nic jiného než zamířit do jídelny a přilehlých prostor, kde děti získávaly „peníze“, které pak na jarmarku utrácely za věci, které si za ně kupovaly.

Večer už nás nečekalo nic jiného, než zakončit tábor poslední diskotékou, při které nás provázeli mažoretky a tanečníci, kteří zde byli na táboře ubytováni také.

 

Za všechny vedoucí zdraví Pavel a pro letošní rok ukončujeme kukátko ;)

Alvarezův deník 11. část (14.8.)

Dnešní den jsme se probudili opět do zamračeného rána. Protáhli jsme si svaly, jak už je u nás zvykem při rozcvičce, a šli se nasnídat. Společnost při snídani nám dělaly opět tradiční marmeláda a pomazánka, ale místo rohlíku se na nás tentokrát v ošatce usmívaly housky.
Při dopoledním programu bylo za úkol vyluštit křížovku podanou netradičním způsobem. S tímto zdánlivě jednoduchým úkolem si poradili jen někteří a většině táborníků se nepodařilo vyluštit tajenku.


K obědu jsme dostali květákovou polévku a pak velice hutné plněné knedlíky se zelím, s jejichž snědením měl problém i vedoucovský štáb.


Při odpoledním programu jsme opět plnili etapu Alvareze, tentokrát Měsíční kámen. Úkolem táborníků bylo poskládat několik šifer a vzkazů dohromady a díky tomu vyrazili hledat Měsíční kámen. Během této cesty byla možnost doplnění zásob v místní samoobsluze. Tuto možnost, až na pár zlobičů, kteří to měli zakázané, využili všichni.


Před večeří byli táborníci nahnáni do sprch, abychom započali 2-denní očišťovací proces. Tento proces je nezbytný, abychom děti odezvdali zpět rodičům v co nejčistším stavu, aby nám je tu nenechali :) Vzhledem k narůstajícímu počtu dětí bez čistých ponožek, bylo nutné vyslat náklaďák do Plas, který v odpoledních hodinách dorazil a tudíž jsme tuto nepříjemnou situaci vyřešili. Vzhledem k předchozí zkušenosti bychom doporučili rodičům při balení na další tábory, aby počet ponožek, které dítě dostane s sebou, vynásobili koeficientem 3.
K večeři byly těstoviny na 2 způsoby. Na sladko a na sladko. Nudle s mákem nebo s kakaem u někoho způsobili radost a u někoho zase zklamání.


Při večerním programu se měla hrát hra Carcassonne, ale vzhledem k neutišujícím se nepokojům a rebeliím ze strany dětí, byla přerušena a děti zamířily do chatiček, kde se začali připravovat na dřívější večerku. Tuto událost nesly některé děti těžce, ale s pokorou. Tyto události umožnili včasné napsání tohoto dílu kukátka, nýbrž autor tohoto textu měl dostatek času na uspořádání myšlenek a následného napsání textu.


S pozdravem za vedoucovský štáb Danča a Jiřík
 

Alvarezův deník 10. část (13.8.)

Již ráno jsme nezaháleli a zahájili den rozcvičkou, tak jako téměř každý den. Na dnešní snídani jsme si velmi pochutnali, protože pan kuchař tentokrát namíchal výbornou pomazánku v podobě medového másla a nemohl chybět ani džem a máslo.

Dopolední řádění se odehrávalo v duchu běhací hry s názvem "Kóta 427". Týmy měly za úkol obsazovat lesní kóty, o které však mohly bojovat se soupeři ve stylu kámen - nůžky - papír. Jako v každé správné válce nesměli chybět ani chemický útok, vojenský soud ani ošetřovna. Vojáci byli hodnoceni podle toho, kolik získali kót. Nejlepšími vojáky se stali Anička Sedláčková, Verča Macháčková a "nečekaně" Matyáš Černý.

Po hře nám pěkně vyhládlo, tak jsme utíkali na oběd. Tentokráte jsme si pochutnali na česnekové polévce a vepřovém na žampionech s těstovinami. Po poledním odpočinku jsme se vydali na "lov ryb zlatých", který byl další etapou Alvareze. Týmy se rozdělily na půlky a představovaly posádku loďky. Ta poté na louce sbírala různě barevné "ryby" (kamínky) a snažila se je prodat trhovcům na několika tržištích podle aktuálních kurzů a tak mít co největší zisk. Hra se velmi líbila i přes menší nepřízeň počasí.

Po večeři si děti trochu ušpinily ruce při odhalování tajemství "Fernandézova hrobu". Musely totiž zjistit obsah truhly zakopané právě v tomto hrobu. Následovala řádná očista a dnes i dřívější uložení ke spánku. Takže jen vyčůrat, pomodlit a spát. Doufáme, že ranní probuzení nebude mít nějaké následky, jelikož jsme měli k večeři čočku s párkem

Krásnou dobrou noc přeje Eliss a kolektiv vedoucích

Alvarezův deník 9. část (12.8.)

Další den se nám chýlí ke konci a tak jsou tu novinky z Plas!

Ráno jsme se probudili do slunečného dne. Opět po dvou dnech jsme protáhli svá těla na rozcvičce, pouklidili chatičky a zamířili na výbornou snídani v podobě Sloní pomazánky, popř. marmelády s máslem.

Další etapa za Alvarezem s názvem "Hledání pouzdra ve vodách hlubokých" byla rozdělena na dvě části. Během dopoledne bylo naším úkolem najít na území písmena napsaná na kamenech a sestavit z nich název místa, kde se tajemné pouzdro nachází. Po vydatném obědě (zelňačka a obalovaný květák s bramborem) jsme se pak na dané místo vydali. Byl jím Prelátkový potok vinoucí se kolem tábora. Tajemné pouzdro však bylo ukryto velmi záludně a nejeden táborník tak odcházel s holinkami plnými vody a mokrým oblečením :-) Mezitím jsme zvládli sehrát také turnaj ve vybíjené.

Čas večeře se nachýlil, všichni byli již v táboře, usušeni a v teple. Čekal nás slavnostní večer  se soutěží Miss noha, a proto bylo nasnadě vytvořit také velkolepou večeři. Ta byla protentokrát podávána formou rautu. Táborníci si mohli vybrat např. pizzu, řízky, bramboráky, zeleninové saláty, nebo třeba štrůdl či sladké překvapení.

Samotný slavnostní večer akorát vrcholí a v každých chvílích očekáváme vyhlášení výsledků soutěže Miss noha, kde soutěžící, tedy levé nebo pravé nohy našich táborníků, soutěžily v disciplínách: módní přehlídka, přehlídka v plavkách, volná disciplína a otázky poroty. Vítězkyněmi nakonec byly: 2.vícemiss Anežka, 1. vícemiss Kačka a miss Kája. Miss sympatií byla zvolena Pája ;-)

Byl to dnes velmi náročný den, proto se většina už těší na postýlky a zasloužený spánek. Přejeme krásnou dobrou noc! Za všechny z Plas zdraví Barča

 

dscf4168.jpg

dscf4181.jpg

 

dscf4182.jpg

 


 

 

Alvarezův deník 8. část (11.8.)

  Milí rodiče, přinášíme obvyklé zprávy z našeho tábora. Do dnešního pošmourného dne jsme se vzbudili opět o trochu déle, jelikož se nám rozmohl nešvar natažených svalů a bolavých nožek. Proto hned po vyčištění zubů jsme vyrazili na snídani, ke které byla marmeláda s máslem nebo masová pomazánka. Původně byl na dnešek v plánu celodenní výlet do muzea smoly, při kterém jsme si chtěli uvařit i oběd jako praví zálesáci. Bohužel nám však počasí nepřálo, tak jsme s dětmi dopoledne vyráběli voodoo panenky, které měli u dětí i u vedoucích obrovský úspěch. Někteří z vás možná budou mít tu čest tuto panenku i vidět, pokud dorazí vcelku domů.

  K obědu jsme tedy místo buřtguláše na ohni měli rajskou omáčku s těstovinami. Poté, když se počasí trochu umoudřilo, jsme se přecijen rozhodli vydat na cestu do Loman, kde jsme mohli vidět, jak se v dobách nedávných těžila smola. Při cestě jsme se zastavili také u sedmset let starého dubu, který je nejstarším stromem v našem okrese. Přesto, že jsme na výletě ztrávili spoustu času, na večeři jsme dorazili akorát a čekalo nás srbské rizoto.

  Co nejdříve po večeři Jiřík uvedl hru Máme rádi Česko, kde nás překvapil záludnými otázkami z všemožných oborů, ale také si připravil hrané scénky z filmů, které jsme museli uhádnout. Hra nás velmi bavila, ale bohužel jsme ji nestihli celou dohrát, tak nás ještě část čeká v příštích dnech. Po druhé večeři, se děti vyčůraly, pomodlily a šly uťapkané na kutě.

  Z Plas zdraví Pája a Danča :)

 

Alvarezův deník 7. část (10.8.)

   Tábor se nám pomalu a jistě přehoupl do druhé poloviny. Včerejší večerní program se nám malinko protáhl a byla posunuta večerka. Dnes jsme tedy měli budíček o čtvrt hodiny déle a k velké radosti byla zrušena rozcvička. K snídani jsme měli připravenou vánočku, džem, máslo, ale hlavně kakao, na kterém si skoro každý pochutnal. 

   Po snídani byla na programu hra „Za penízem průkazním“. Nejprve bylo třeba rozluštit zašifrovaný úkol a vyzvednout mapu. Po zdárném vyluštění jsme vyrazili do lesa najít průkazní peníz. Jako první vyrazily na cestu Vydry, dále Jeleni, Krahujci a jako poslední Lišky. Zatímco červení, zelení a modří našli peníz bez problémů, žlutí netrefili správnou křižovatku a k cíli dorazili jako poslední, i přes tento „orientační nesmysl“ využili žlutí své běžecké schopnosti a do tábora dorazili jako první. Po chvilce se shodně objevily zbývající týmy.

   Po tomto úkolu již byl připraven výborný oběd, šéfkuchař dnes připravil čočkovou polévku a španělský guláš s rýží. Jelikož podle všech dostupných předpovědí byl dnes zřejmě poslední tropický den (doufáme, že ne :) ), po poledním klidu jsme se zašli vykoupat do řeky k brodu. Po osvěžení jsme svolali nástup, kde byl představen plán na odpoledne. Peníz průkazní (táborová placka), který jsme ráno našli, byl důležitý ke splnění úkolu na odpoledne. Cílem bylo dojít do Plas, kde bylo nutné získat na kartu 5 jakýchkoliv firemních razítek (schválně byla vybrána pro tento úkol neděle :) ) Další úkol spočíval ve výměně průkazního peníze za věc darovanou lidmi, které týmy potkaly v Plasích. Takto proběhlo 10 výměn. V rukách táborníků se během výměn objevila např.: dětská plenka (nepoužitá :) ), mapa, kelímek ostružin apod. Na konci tohoto náročného úkolu na nás čekalo osvěžení ve formě nanuků.

    Poté jsme již pospíchali na večeři, ke které byly buchtičky s krémem. Po nástupu jsme se všichni převlékli do kostýmů a proběhlo společné focení. Nyní probíhá maškarní diskotéka zpestřená mnoha soutěžemi (taneční páry s balonky, postupné ubírání židlí, podlézání „limba“).

V deset hodin je ohlášena večerka, zhruba ve třičtvrtě na deset se ozve táborem hlasité pískání a bučení, kterým nám táborníci dají najevo, co si to dovolujeme, ukončit diskotéku :)

 

Tímto vám přeje dobrou noc Tomáš :)

 

 

Alvarezův deník 6. část (9.8.)

Při prvních slunečních paprscích jsme dnes, jako každý jiný den, vyhnali děti z postelí na rozcvičku. Tento krutý čin, kterým bylo vzbuzení kolem půl osmé, nezůstal bez odezvy. V prvních chvílích to vypadalo na velkou rebelii a pokus o převrat. Nakonec ale všechny děti kapitulovaly a zamířily na rozcvičku, z které nakonec odcházely s úsměvem na tváři a pořádně připraveni a rozhýbáni na hry, které je tento den čekaly. Nutnou podmínkou přípravy na tyto drsné a životu nebezpečné hry byla snídaně, která se skládala z česnekové pomazánky pro svěží dech nebo másla a džemu.

Po úklidu chatek byl svolán nástup a všechny děti se už připravovaly na 1. Alvarezovu etapu. Všechny družiny, které se vydaly po stopách Alvareze, získaly jednu kopii jeho deníku. Bohužel tento deník byl zašifrován a našim mladým dobrodruhům nezbylo nic jiného než střílet na písmena, která byla připevněna na špejlích, a z druhé strany ukazovala skutečné písmeno abecedy (např. A=D). Při této disciplíně museli všichni prokázat zručnost a přesné míření. Jakmile byla sestřelena všechna písmena, následovalo dlouhé a náročné luštění. Běhání spojené s luštěním bylo velmi vysilující, proto všichni po ukončení dané hry pospíchali na oběd, který se skládal z hovězího vývaru a výpečků se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Po odpoledním odpočinku, který se převážně skládal z válení na karimatkách, slunění a čtení, jsme se přemístili do lesa, kde děti čekala hra jménem Montezumovi obchodníci. V této hře bylo cílem převážet suroviny mezi jednotlivými stanovišti a získávat za to peníze. Aby tato hra nebyla tak jednoduchá, tak se na daném území vyskytovali žebráci a biřici, kteří mohli ukrást surovinu nebo peníze. Po návratu z této hry na naše děti čekalo překvapení. Bylo připraveno vystoupení beat boxu. Děti si poslechly několik kratších skladeb beat boxu a poté si vyzkoušely několik základních cvičení (BCPC, BCCCPCCC, můžete si sami vyzkoušet, pokud Vám to nepůjde, děti Vás jistě zasvětí ;) ). Po ukončení jsme zamířili rovnou na večeři, která se skládala ze zapečeného rybího filé a bramborové kaše.

Večerní program byl velkým překvapením pro děti a pro všechny vedoucí, až na Páju. Pája připravila hru jménem 1. Táborová reality show. Při této hře mezi sebou soupeřili vedoucí v různých disciplínách, které znala v daný okamžik jen Pája (např. co nejrychlejší snězení pudinku v misce, mlácení vajíček o hlavu a jiné). Děti jsme usadili v jídelně a rozdali jsme jim „peníze“, které mohli sázet na jednotlivé vedoucí, jak jim zrovna věřily. Děti se velmi bavily, když vedoucím některé disciplíny vůbec nešly J. Tento den byl velmi vydařený a všichni byli unaveni, takže po ukončení večerního programu a vyčištění zubů šly všechny děti spát.

Za vedoucí zdraví všechny Pavel 

Alvarezův deník 5. část (8.8.)

 

Dnes jsme se probudili do zatím nejpříjemnějšího rána, alespoň co se týče počasí. Poněkud náročnější rozcvička a zvláštní dnešní datum už něco málo vypovídaly o dnešním programu. Ano někteří tuší. Právě dnes je to přesně 6 let od zahájení LOH 2008 v Pekingu. Je pozoruhodné, že někteří táborníci nebyli ještě na světě, když probíhala tato čínská olympiáda. Nemohli jsme si zvolit lepší datum na zahájení LOH v Plasích.

Nicméně než došlo k zapálení olympijského ohně, bylo nutné se posilnit snídaní, která se skládala z již tradičních pokrmů – džem, máslo, rohlík + pomazánka (dnes sýrová). Dopolední program vyplnilo sbírání rozstřihaného vzkazu, který nás měl připravit na události dalších hodin a dní. Po složení vzkazu následovalo už samotné zahájení, které bylo velkolepé. Nechyběli ani spoře odění Řekové, ani olympijská vlajka, a dokonce se zapálil i olympijský oheň. Do toho všeho hrála na pozadí hudba a vytvářela tak autentickou atmosféru. Toto velice sofistikované zahájení bylo ukončeno olympijským slibem.

Plni očekávání jsme se posléze vydali naobědvat (znojemská s rýží a bramborová polévka). Vzhledem k nabytému odpolednímu programu byl polední klid kratší než obvykle. Po  odpočinku následovala už první disciplína Olympijských her – dlouhý běh. S touto  disciplínou se někteří poměrně dost prali, ale nakonec všichni doběhli. Poté byla pro doběhnuvší atlety připravena série stanovišť, na kterých prověřovali svoji fyzickou zdatnost. Disciplíny byly různorodé a zajímavé zároveň. Šli jsme po stopách Heleny Fibingerové, otřásli jsem světovým rekordem Usaina Bolta ve sprintu, pokoušeli jsme se napodobit Jana Železného, i když jsme používali místo oštěpu gumový kroužek.  Sergeje Bubku, ani jeho světový rekord, jsme ohrozit nemohli, neboť skok o tyči byl v poslední chvíli nahrazen skokem z místa. Některé disciplíny prověřovali spíše zručnost, ale byly neméně zajímavé. Po Olympijských hrách se byli účastníci her zchladit v místním brodu.

K večeři se pak podávaly Boloňské špagety, což většina účastníků uvítala. Po večeři následovalo posezení u táborového ohně, během něhož došlo k vyhlašování výsledků a udělování medailí. Nakonec byli vyhlášeni nejúspěšnější sportovci dnešního dne. Pohár pro nejlepšího sportovce obdržel: Matyáš Černý, Verča Větrovská a u nejmenších Tomík Pelant. Rozdali jsme ceny a děti si opékaly špekáčky nebo velmi žádanou topinku. Na závěr jsme si vyslechli příběh o tom, kdo byl Alvarez, co prožil během své výpravy a co nám, prostřednictvím potomka svého přítele, zanechal.

                                                       

Za táborové vedení Vás zdraví Jiřík

 

 

Alvarezův deník 4. část (7.8.)

  Při dnešním otevírání očí nás zase pozdravilo sluníčko, tak se hned lépe vstávalo a ani rozcvička nám nevadila tolik. K prvnímu jídlu dnešního dne, tedy snídani, byla připravena salámová pomazánka nebo máslo a džem.

  Hned jak byl dokončen úklid chatek, čekal nás menší kopeček do lesa, kde jsme si zahráli hru s názvem Kadibudky. Za úkol bylo tentokrát objevit ukryté obrázky, s nimi doběhnout k Páje, která nám je orazítkovala a pro nás se stali ceněnými body. Abychom to neměli tak jednoduché pobíhali po lese vedoucí, kteří nás připravovali o životy. Běhání nás unavilo, proto jsme pospíchali na oběd. Čekala na nás nudlová polévka a segedínský guláš.

  Po obědě nám otrnulo a už to nevypadalo na únavu :). Celé odpoledne bylo ve znamení zábavných her, při kterých jsme si zkusili provlékání provázku mezi členy celého týmu a tento netradiční odpoledí program byl zakončen výrobou provazů spleteného z oblečení. Délky všech exemplářů byly úctyhodné a množství oblečení, ze kterých byly provazy realizovány, bylo závratné. Chvályhodná byla i obětavost některých táborníků, kteří neváhali použít i oblečení, které měli zrovna na sobě. Tyto spoře odění jedinci opravdu ukázali pravého bojovného ducha. Posléze jsme se uchýlili směrem k jídelně, kde na nás čekala tentokrát sladká večeře ve formě žemlovky. Večerní program vyplnila kulturní vložka v podobě zpěvu. Celý večer jsme pěli známé i méně známé písně. Nezbývalo než si vyčistit zuby a zalehnout, aby se nám ráno dobře vstávalo.

 

  Za celé osazenstvo posílá pozdrav Danča a Jiřík

 

Odkaz k fotografiím:

http://sklarna.rajce.idnes.cz/LT_Alvarez_3.-16.8.14

uživatelské jméno: bzuk

heslo: alvarez

 

Alvarezův deník 3. část (6.8.)

  Dnešní ráno nás k našemu překvapení přivítalo sluníčko. Začali jsme znovu strhující rozcvičkou. Táborníci byli, jako každé ráno, velmi nadšeni, ale nakonec se nám podařilo rozhýbat všechny.

  K snídani jsme si dali paštikovou pomazánku a netrpělivě jsme vyčkávali příjezdu Tonda - obalu, který nám připravil zajímavý ekologický dopolední program ve stylu pevnost Boyard. Všichni jsme si vyzkoušeli práci popeláře a třídění odpadu. Na každého z nás čekala u konce zajímavá odměna. Jízda s popelářským vozem nás vyčerpala natolik, že jsme pospíchali na oběd. Překvapila nás fazolová polévka a kuřecí čína s rýží.

  Po odpoledním odpočívání se uskutečnil, od včera odložený, orientační běh. Po cestě jsme se snažili  zapamatovat si obrázky s lesní zvěří a hledali jsme věci, které do lesa nepatří, jenž nám nakonec někdo odcizil :). Čtyři dvojice s nejlepším časem byly odměněny Alvarezovou kartou. Protože jsme byli velmi rychlí, zbývalo nám ještě trochu času do večeře. Zabavila nás tedy hra kvarteto, při které jsme měli za úkol obírat jiné týmy o obrázky a skládat tak dohromady čtveřice.

  Sekaná s bramborovou kaší nám přišla k večeři vhod. Po jídle na nástupu jsme byli obeznámeni s výsledky dnešního dne a dnešní zlobiči si hodili známou kostkou trestů. Tresty jsme s radostí přijali a odebrali se do jídelny. Čekala nás hazardní hra Bingo, při které doslova tuhne krev v žilách :)!

 Nezbývá než si vyčistit zuby, vyčůrat, popřát dobrou noc a natěšeně na příští den usnout.

  Pozdrav za všechny posílají tentokráte Danča, Pája a Tomáš

 

 

img_8297.jpg

img_8311.jpg

 

 

img_8314.jpg

 

img_8318.jpg

img_8340.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alvarezův deník 2. část (5.8.)

  Letí k vám nové zprávy z letního tábora! Dnešní den jsme trošku bojovali s počasím, ale podařilo se nám nakonec zvítězit a odehrát několik her.

  Ráno jsme se probudili do zamračeného dne. Mraky ukázaly svou sílu hned jakmile jsme se vydali na rozcvičku, kterou jsme museli tímto odpískat. Oblékli jsme tedy pláštěnky a gumačky a hurá na snídani. Čekala na nás rybičková pomazánka, kterou někteří raději vyměnili za džem a máslo. S napapanými bříšky jsme pouklidili naše příbytky a připravili se na dopolední hru.

  Vedoucí hry Danča nás zavedla do lesa. Mezitím než vedoucí rozvěsili kartičky na stromy, zahráli jsme si "Píďalky" a "Řady", kde jsme zjistili, kdo je jak velký a starý. Při vlastní hře jsme běhali ke kartičkám označeným symboly. Uvnitř kartiček byla nakreslená nebo napsaná polovina přísloví. Poloviny jsme pak pospojovali a napsali všem známá přísloví na papír. Nejvíce přísloví nasbírali Vydry, druzí byli Lišky, třetí Krahujci a poslední pro tentokrát Jeleni. Řádně vysíleni jsme se vydali na vločkovou polévku a kuře na paprice s knedlíkem. U některých nesměl chybět ani tradičně kiosek!

  Odpoledne nás měl čekat orientační běh po fáborkách. Poté, co vyběhla první dvojice, nás bohužel opět zaskočilo počasí, a tak jsme museli zařadit náhradní plán. Sešli jsme se všichni v jídelně a jako překvapení nás čekalo promítání filmu Madagaskar 3.

  Posilněni gulášem s těstovinami jsme rychle poklidili chatičky, neb se šlo bodovat a nikdo nechtěl zažít letecký den do obrovských kaluží kolem našich ubikací. Večerní program pak patřil hře zvané Chobotnice. Ze stanoviště týmu jsme vybíhali do jednotlivých chapadel, kde jsme si vybírali z pěti možností kudy se dál. Nejrychlejší trasu našli Krahujci následováni Vydrami, Liškami a Jeleny.

  S koncem hry padla již tma a tak nás čekala už jen večerní očista, rychlý přesun do pelíšků a stále více oblíbené čtení pohádek. Přejeme všem krásnou dobrou noc! Pokračování zase zítra...

Za všechny táborníky Vás zdraví Barča

 cimg2281.jpg 

 

 cimg2284.jpg

cimg2288.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alvarézův deník 1. část (3.8.-4.8.)

Milí rodiče,

přinášíme Vám novinky z našeho Alvarézova dobrodružství v již tradičním kukátku. Poté co jste nám přivezli Vaše drahé ratolesti, jsme se ubytovali, všichni seznámili a zahráli úvodní hru. Díky tomu jsme rozdělili děti do barevných týmů, což se stalo na úvodním večerním nástupu. Dnes máme tábor plný žlutých vyder, modrých krahujců, zelených jelenů a červených lišek :) Po nástupu se děti vydaly po týmech vyrábět své družinové vlajky a pokřiky. Takže takový klasický seznamovací večer :)

Ráno po náročné rozvičce jsme si vyčistili chrup a vydali jsme se na snídani, ke které jsme měli pečivo s marmoškou, případně vajíčkovou pomazánku. Následoval úklid chatiček, ale vzhledem k tomu, že bodování proběhlo až po večeři, tak na výsledném bodování nebyl ranní úklid znát :-D . Na nástupu přišlo překvapení pro děti. Prvních šestnact nastoupivších bylo odměněno ALVARÉZOVOU KARTOU. Tyto karty nás budou provázet celý tento týden. Děti za ně sbírají body, avšak zatím netuší, k čemu dalšímu slouží (překvapení musí být). "Nahoře mezi stromy v záři zapadajícího slunce žhnul a svítil kámen obětní." - citace z prvního Alvaréze.

Poté jsme zahráli upgradované pexeso, které děti moc bavilo, protože si zároveň zaběhaly, ale musely si i něco zapamatovat. Při této hře děti vysoutěžily družinové placky. K obědu jsme měli zeleninový vývar a kuřecí plátek na kukuřici s rýží. Po krátkém odpočinku, který ovšem většina dětí trávila mučením vedoucích, jsme se vrhli na bývalou televizní hru: "Máš minutu!" Děti si mohly na čtrnácti stanovištích sázet na své schopnosti a díky tomu vyhrát nějaké ty body do celotáborové hry, ale hlavně prvních dvanáct nejúspěšnějších dostalo druhého Alvaréze, který zněl: "Dalo nám práci nadlidskou, než jsme peníz průkazní sobě opatřili!"

V šest nás čekala večeře, ke které byly kovbojské fazole s pečivem, takže nejspíše zítřejší ranní buzení bude zážitek :-D No a jak už děti očekávaly, večer nás čekalo Disco s tradiční DJkou Favoritkou, ale navíc oproti loňsku jsme při hitech pouštěli mlhu a bubliny. Tím nám končil dnešní nabitý den, pak už jen přečíst pohádku, zalehnout do pelechů a nechat si zdát o Alvarézově dalším dobrodružství, které nás čeká hned zítra.

Z Plas Vás zdraví Pája

 


"Alvaréz potřebuje jen statečné a silné!"

 img_8242.jpg

dsc_0892.jpg 

img_8244.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pozdrav

(Zuzka - bývalá HV, 11. 8. 2014 8:50)

Zdravím všechny vedoucí i dětičky, podle kukátka a fotek to vypadá, že si tábor opravdu užíváte. Máte super hry a celotáborovku. Tak snad vám vydrží i příznivé počasí a dostatek elánu až do konce tábora. Mějte se tam krásně, Zuzka

dotaz

(Fojtíková, 7. 8. 2014 8:43)

Zdravím všechny a prosím vysvětlit co znamená:letecký den.....Asi si to hodně užíváte.Moc se mi to líbí.Děkuji J.Fojtíková

Re: dotaz

(LT BZUK, 9. 8. 2014 11:57)

Zdravíme z Plas,
letecký den je takový náš strašák pro děti, když mají veliký nepořádek v chatičkách. Pokud je to již zdraví ohrožující, tak všechny věci letí z chatky... Toto jsme ale za celá léta praktikovali pouze párkrát :) Jinak užíváme si to tu parádně, utíka to jako voda :)

otázka

(Fojtík, 8. 8. 2014 21:30)

Dobrý den,zatím jsem v kukátku nezahlédl fotografii mé dcerušky,objeví se tam někdy?

Re: otázka

(LT BZUK, 9. 8. 2014 11:54)

Zdravíme z Plas,
v Alvarezově deníku 4. část je odkaz na internetové fotoalbum, tam svou dcerku jistě najdete :)